- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Podgorički hor nepoželjan na obeležavanju godišnjice oslobođenja Korčule

© Foto : YpuTube/KIC POP HOR, snimak sa ekranaKIC POP hor iz Podgorice
KIC POP hor iz Podgorice - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
„KIC POP hor“ iz Podgorice nepoželjan je na obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja Korčule, saopštili su hrvatski branitelji u otvorenom pismu javnosti.
Oni kažu da podržavaju obeležavanje godišnjice oslobođenja Korčule, ali im je, kako navode, kao hrvatskim braniteljima neprihvatljivo da pesme s kojima namerava da nastupi „KIC POP hor“ iz države iz koje dolazi vojska koja nas je zajedno sa vojskom iz Srbije napala 1991. godine.
„Vojska od koje smo branili Dubrovnik, Ston i ostatak Republike Hrvatske“, piše u otvorenom pismu koje je potpisao predsednik Udruženja hrvatskih dobrovoljaca domovinskog rata Čara Gordan Tomić.
Navode da im smetaju simboli totalitarnog režima bivše SFRJ koji se često nalaze u pozadini prilikom pojedinih nastupa i veličanja jugoslovenskog unitarizma. Ukazali su da će zbog najavljenog koncerta održati protest na kojem će pevati hrvatske pesme.
„Zbog svega navedenog molimo vas, a i zahtevamo da odustanete od svog nastupa u Korčuli 14. septembra 2024. godine“, navodi se u saopštenju, preneli su hrvatski mediji.
Svečana akademija povodom godišnjice oslobođenja Korčule biće održana pod pokroviteljstvom predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, 14. septembra u korčulanskom Domu kulture.
„KIC POP hor“ je najpoznatiji pevački skup u Crnoj Gori i jedinstven u regionu. Sastavljen je uglavnom od pevača amatera različitih profesija i generacija, od studenata do penzionera. Osnovan je 2017. godine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala