- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Bajdenov poziv Putinu ne bi zaustavio ukrajinski sukob

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Poziv američkog predsednika Džozefa Bajdena ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ne bi mogao da okonča ukrajinski sukob, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ne, takav poziv nikako ne bi mogao da stavi tačku na to. Više puta smo govorili da bi odustajanje SAD od politike iskorišćavanje Ukrajine kao potrošnog materijala u pokušaju da potisne sve što je povezano sa Ruskom Federacijom moglo u velikoj meri da stavi tačku na to. Odustajanje od takve pozicije moglo bi da stavi tačku na mnoge stvari“, objasnio je portparol.
Tokom debate američkih predsedničkih kandidata, Kamale Haris i Donalda Trampa, Tramp je kritikovao aktuelnog predsednika Bajdena da nije zvao Putina povodom rešavanja sukoba u Ukrajini.
Komentarišući dalje debatu Kamale Haris i Donalda Trampa, Peskov je dodao da je ona briga američkih birača, a da Rusija ima svoje brige i probleme.
„To je briga američkih birača, oni treba da procenjuju svoje kandidate, a ne mi. Mi imamo svoje brige, svoja dostignuća i svoje probleme“, rekao je Peskov.
On je primetio i da se Kremlju ne sviđa što se predsednik Rusije Vladimir Putin koristi u unutrašnjoj političkoj borbi u SAD.

„Putinovo ime se koristi kao jedno od oruđa u unutrašnjoj političkoj borbi u Sjedinjenim Američkim Državama. Nama se to baš ne sviđa. I dalje se nadamo da će ostaviti na miru našeg predsednika“, istakao je portparol.

On je dodao da SAD i dalje imaju negativan stav prema Rusiji, bez obzira na partiju predsedničkih kandidata.
„Stav je sasvim jasan, Sjedinjene Američke Države uopšte, bez obzira iz koje su stranke, imaju negativan, neprijateljski stav prema našoj zemlji“, zaključio je on.
U utorak su republikanski kandidat i bivši predsednik SAD Donald Tramp i njegova rivalka iz Demokratske partije, potpredsednica Kamala Haris, održali prvu predizbornu debatu. Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.
Debata kandidata predsednika SAD Donalda Trampa i Kamale Haris - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
SVET
„Kraj Amerike“ i „najsmrtonosnija vojska“: Šta su sve rekli Donald Tramp i Kamala Haris
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala