- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika nastavlja sa represijama: 20 naoružanih agenata FBI upalo u kuću saradnice televizije RT

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLogo televizije RT
Logo televizije RT - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Naoružani pripadnici FBI pretukli su saradnicu RT tokom pretresa njene kuće u Sjedinjenim Državama, navodi se u saopštenju televizije RT, objavljenom na Telegramu.
„Ne navodimo ime saradnice iz bezbednosnih razloga. Ona je radila u Majamiju. Pripadnici snaga bezbednosti su došle u njenu kuću oko pet sati. Službenica je u to vreme spavala. Nisu joj dali da se obuče. Pretukli su je i pretresli", navodi se u saopštenju.
Nakon toga, saradnicu su ispitivali pet sati: razgovor se ticao glavne urednice RT Margarite Simonjan i drugih top menadžera kanala.
„Bezbednjaci su proveravali prepisku sa njima, zahtevale su da se telefon otključa. Svi gedžeti su nakon pretresa oduzeti“, pojašnjava se u saopštenju
Takođe, kako piše RT, FBI je bio posebno zainteresovan za kolumnistu RT, bivšeg američkog obaveštajca Skota Ritera, a pokušali su da saznaju i detalje o finansiranju kanala.
Nije podignuta nikakva zvanična optužnica. Ona je iz bezbednostnih razloga morala da napusti SAD.
Podsetimo, američko Ministarstvo finansija je 4. septembra saopštilo da se uvode sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, ali i glavnoj urednici grupe i RT Margariti Simonjan i čitavom nizu istaknutih rukovodilaca.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izučava mere američkih vlasti i priprema odgovor na njih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala