- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beograd spreman za sportski spektakl

© Foto : Mts Ajronmen Beograd (Aleksandar Stojanović)Triatlon
Triatlon - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Pratite nas
Beograd će u nedelju biti domaćin „Ajronmen 70.3 triatlon trke“, a to će biti prva trka u ovom delu Evrope koja će okupiti više od 1.000 vrhunskih takmičata koji dolaze iz celog sveta.
Pravi spektakl biće održan 15. septembra kada će triatlonci iz 62 države početi borbu u srpskoj prestonici.
Bojan Đurić, direktor „Ajronmen 70.3 trke“ izjavio je na konferenciji za medije u hotelu Radison, da po prvi put u istoriji Srbije imamo ovoliku broj takmičara, iz 62 države.
„U nedelju nas očekuje spektakl kakav region nije video. Hiljadu plivača u Savskom jezeru, hiljadu biciklista na auto-putu, hiljadu trkača uz Beograd na vodi. Ovo je jedna od dve trke u celom svetu koja se održava u glavnom gradu, ogromnu zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu na nesebičnoj pomoći“, rekao je Đurić.
Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju rekao je da će Beograd i u nedelju pokazati da je tradicionalno dobar domaćin, te istakao da će u ranim jutarnjim satima doći do izmene režima saobraćaja.
„Reč je o izuzetno zahtevnoj organizaciji, prvi put imamo događaj ovakvog formata na Balkanu, što će usloviti izmene linija gradskog prevoza i zatvaranje saobraćaja na pojedinim deonicama. Apelujem na građane da se ponašaju u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, a komunalni sistem Grada će se potruditi da obezbedi što lakše kretanje. Od 12.30 časova postepeno će uslediti otvaranje saobraćaja, dok se u ranim popodnevnim satima saobraćaj vraća u normalu. Organizatori su ispunili sve zakonske preduslove, očekuje nas sjajan događaj, pozivam sve da dođu i bodre takmičare“, izjavio je Glavaš.
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
SPORT
Ko bi mogao da nasledi Pešića?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala