- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata u SB UN: Očekujte uskoro značajan broj umrlica stranih plaćenika iz Ukrajine

© Foto : webtv.unSB UN
SB UN - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, posle serije napada koje je Ruska Federacija izvršila na ukrajinske vojne ciljeve, obavestio je kolege iz Saveta bezbednosti UN da se uskoro može pojaviti značajni broj umrlica zapadnih plaćenika, uključujući i američke.
Ruska vojska je, podsetio je Nebenzja, nedavno izvela „impresivne i efikasne” napade na ukrajinske vojne ciljeve, uključujući, između ostalog, na centar za obuku Oružanih snaga Ukrajine u Poltavi i hotel u Krivom Rogu gde su boravili ukrajinski obaveštajci.
„Ove serije napada se odlikuju po likvidaciji značajnog broja stranih instruktora, stručnjaka i plaćenika, pa oni koji prate ovu temu mogu da očekuju veliki broj čitulja o iznenadnoj smrti američkih, britanskih, francuskih, poljskih i švedskih visokih vojnih oficira“, rekao je ruski diplomata tokom sednice Saveta bezbednosti UN.
Ruska Federacija je, istakao je on, već je upozoravala da svako ko pomaže „kliki Zelenskog da održi svoj vojni potencijal na površini” postaje legitimna meta za Rusiju.
Vojnici na samohodnom minobacaču 2S4 tuljpan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Potez očajnika: SAD bi mogle dozvoliti Kijevu da koristi njihove rakete za napade na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala