Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Roditelji mladića koje je prištinska policija uhapsila u Severnoj Mitrovici: Mučki su ih maltretirali

© Sputnik / Dejan SimićKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Pratite nas
Roditelji četvorice mladića koji su sinoć uhapšeni u Severnoj Mitrovici kažu da su im deca mučki maltretirana prilikom privođenja, navodeći da su ih vukli po podu dok su njihove vapaje za pomoć ućutkivali kolenima. Do jutros nisu znali ni da se nalaze u pritvoru u Južnoj Mitrovici, a svoju decu još nisu videli, niti im je to dozvoljeno.
Otac uhapšenog mladića od 19 godina Ljubomir Milić rekao je da su mladići mučki privedeni.
"Došli smo do dna kada su decu počeli mučki da nam privode", kazao je Milić za Kosovo onlajn.
Kako dodaje, u policijskoj stanici tvrde da su srpski mladići izvršili napad na službena lica i primećuje da su ta službena lica bila u civilu.
"Verovatno su provocirali našu decu, da bi potom, što smo utvrdili na osnovu snimaka, videli da ima negde oko dvadesetak službenih lica koji su ih mučki maltretirali", ispričao je on. Kako ističe, po dvojica, trojica su maltretirali po jednog od mladića.
Milić navodi i da je celu noć proveo u Policijskoj stanici, ali da nikakvu informaciju nije mogao da dobije. Zvao je, kaže, i Hitnu pomoć da bi pregledali mladiće i videli u kakvom su stanju, misleći da ima na to pravo.
"Međutim, naravno da nisu ni njima dopustili da uđu, niti su bilo kakav odgovor dali. Na pitanje kako su, kažu nam da su dobro, ali mi ih nismo videli. Ne znamo niti u kakvom su stanju, niti gde su, do pre pola sata kada nam je jedan od kolega rekao da su svi u južnom delu i da se čeka tužilac", naveo je Milić.
Majka jednog od uhapšenih mladića Sonja Radenković kazala je da je sina uspela da vidi jutros, te da je bio u jako lošem stanju.
Ističe da su im rekli da je jedino što mogu da urade da pozovu advokate jer tvrde da su mladići kriminalci, banda.
Ivana Kovačević, majka L.K. koji je takođe uhapšen sinoć, kaže da su deca krenula na rođendan u Zvečanu i da je nakon toga došlo do incidenta.
"Oni su ih, ja sam to saznala od starijeg sina koji se nalazi u Beogradu, a koji je to video na snimku, tukli 10 minuta, a onda ih priveli. Nisu nam dozvolili u toku noći da ih vidimo. Govorili su prvo da su ovde, do 6 sati ujutru, međutim, posle toga saznajemo da su ih odveli u južni deo jer tamo imaju te ćelije za trežnjenje. Oni nas ubeđuju da su deca dobro, da su ih vodili lekaru, ali mi to ništa nismo videli, ne znam", rekla je Kovačevićeva.
I profesor Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici Srđan Jović, roditelj jednog od privedenih mladića, oglasio se na mreži X.
"Upravo su mi u KM sina pretukli i uhapsili Kurtijevi policajci. Iživljavali se na deci koja su slavila rođendan. Zvao sam hitnu pomoć, neće da dozvole lekarima da izvrše pregled. Uhapsili su i prolaznika koji je snimio torturu. To je Kurtijev režim. Jel ima dalje života ovde?", napisao je Jović.
Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
SRBIJA
Mnogo teška situacija: Vučević saopštio detalje novog hapšenja i terora nad srpskim mladićima na KiM
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala