- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dvostruki aršini UEFA zbog Kosova: Prekid i „gledanje kroz prste“ /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Pratite nas
Evropska kuća fudbala UEFA koja je poznata kao rigorozna kada je u pitanju mešanje politike u sport, pala je na ispitu zbog transparenata Kosovo je Srbija i Kosovo je Albanija, pokazavši dvostruke aršine.
Naime, utakmica drugog kola Lige nacija između Kipra iz takozvanog Kosova u Larnaki momentalno je prekinuta zbog transparenta koji su istakli domaći navijači – „Kosovo je Srbija“. To je zasmetalo gostujućim fudbalerima koji su odbili da nastave meč dok se transparent ne ukloni.
Usledio je kratak prekid utakmice „C“ divizije Lige nacija i policija je uklonila transparent po nalogu UEFA, dok je svega nekoliko dana krovna organizacija evropskog fudbala ostala „slepa“ na identičan čin u češkoj prestonici – Pragu.
Navijači Albanije uneli su na stadion u Češkoj, gde su igrali sa Ukrajinom meč Lige nacija, transparent s natpisom: „Kosovo je Albanija“ i gle čuda, meč nije prekinut!?
Na sve to istaknuta je i zastava terorističke organizacije UČK, takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“, poznata po ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih.
Izostao je prekid i reakcije UEFA, dok su dvostruki aršini viđeni na delu svega nekoliko dana kasnije na prekinutom meču Kipra i takozvanog Kosova.
Ostaje da se vidi da li će UEFA imati zakasnelu reakciju i da li će pokrenuti postupak protiv Albanaca zbog sramnih i skandaloznih transparenata na meču sa Ukrajincima u Pragu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
SPORT
Utakmica prekinuta zbog poruke „Kosovo je Srbija“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala