- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Zubin Mehta nastupa s Beogradskom filharmonijom 11. i 12. oktobra

© Foto : Marko ĐokovićZubin Mehta i Beogradska filharmonija u Tirani
Zubin Mehta i Beogradska filharmonija u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
Pratite nas
Beogradska filharmonija nastupiće sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom 11. i 12. oktobra u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.
Na zadovoljstvo publike koja željno iščekuje susrete s Mehtom, maestro će održati čak dva nastupa sa orkestrom, a ulaznice su u prodaji od 11. septembra, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.
Oktobarski koncerti biće 15. susret Mehte s Beogradskom filharmonijom, a na programu će biti partiture Mocartove Simfonije u ge-molu br. 40 i Šubertove Devete simfonije.
„Veoma se radujem svakom novom susretu s Beogradskom filharmonijom, orkestrom s kojim delim dugotrajne uspomene", izjavio je Mehta, koji je nastupio poslednji put u Beogradu 2023. godine, povodom stogodišnjice Beogradske filharmonije i turneje koju je održao s orkestrom u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.
Mehta je na svetskoj muzičkoj sceni prisutan gotovo sedam decenija s nastupima koji su postali istorijski.
Na veliku radost Beogradske filharmonije, maestru se ostvaruje želja da ponovo predvodi orkestar sa kojim je imao svoj debi i započeo profesionalnu karijeru koja je još intenzivna.
„Poštovalac sam Beogradske filharmonije još od 1958. godine kada sam s ovim orkestrom u Beogradu imao jedan od prvih koncerata u svom životu. Zadivljujući je njihov razvoj i napredak do danas i jedva čekam da ponovo dirigujem orkestrom, već razgovoramo o budućnosti i jedva čekam da se vratim", izjavio je maestro Mehtom prošle godine nakon rođendanskog nastupa i uspešne turneje u Albaniji i Republici Severnoj Makedoniji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala