Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Albanci u prvom redu: Režiraju li se neredi protiv Srba od kojih će Zapad da pere ruke

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava EU i Albanije
Zastava EU i Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
Pratite nas
Albanska vojska i KBS su prirodni saveznici kojim imaju isti cilj - Kosovo bez Srba. Iz tog razloga se može očekivati, ako dođe do nereda, da sukob bude između njih i Srba, a strani „mirotvorci“ će se umešati kada sve prođe kako bi imali alibi da oni nisu učestvovali u etničkom čišćenju našeg naroda, ocenjuje pukovnik u penziji Ljubinko Đurković.
Albanski kontingent, koji je preuzeo dužnost u misiji Kfora na Kosovu, odmah je angažovan na obuci za upravljanje neredima i nasilnim masama.

Prirodni saveznici

Kako je navedeno na društvenim mrežama Ministarstva odbrane Albanije, albanske trupe, zajedno sa kolegama iz savezničkih zemalja, u pripravnosti su 24 sata, a „cilj im je da očuvaju bezbedno okruženje i slobodu kretanja na teritoriji Kosova za sve građane".
Pukovnik Đurković, poslednji komandant karaule Košare, objašnjava za Sputnjik šta je zapravo cilj i zašto je ova dužnost stupila na snagu baš kad su Albanci stali na čelo Kfora.
„Međunarodna zajednica, posebno evropska elita, pa i zemlje Kvinte, očito su u ozbiljnoj krizi i sada nalaze mogućnost da reše svoje probleme kroz krizna žarišta gde bi mogli da izazovu sukob. Tako bi skrenuli pažnju sa svojih neuspeha širom sveta. Jasno je da im je KiM pogodno tlo za tako nešto. Drugo, činjenica da se albanski kontigent stavlja u prvi plan ima dvostruko dejstvo. Prvo, ako dođe do sukoba sa Srbima neće biti umešan niko iz misije Kfora iz zapadnih država. Samim tim mogu da se „operu“ od učešća u tome“, smatra naš sagovornik.

Manipulacija zapada

Dakle, ostali pripadnici Kfora došli bi kada bi se stvar već završila, kao „mirotvorci“.
„Time bi opravdali svoju ulogu i obavezu da čuvaju mir. Jasno je da im je najveći oslonac za neki sukob na KiM tamo gde su Albanci i KBS i Srbi, jer bi najveći sukob mogao da izbije upravo između njih,“ ističe on.
NATO i Albanci, dodaje on, žele sukob i žele da uvuku u taj sukob Srbiju.
„U stvari, NATO je u prve redove stavio upravo Albance da oni budu ti koji će sa KBS da izazovu nerede koje bi kasnije kao gasili ali tek kada bi Srbi bili proterani. Tako bi ostatak međunarodne zajednice bio van tog dešavanja, i njihove trupe, a prljav posao bi za njih uradili Albanci,“ objašnjava Đurković.
Naš sagovornik podseća i da su, od kada su Oružane snage Albanije 2008. godine ušle u NATO, svrstavajući Albaniju među savezničke zemlje Zapada, one postale najprirodniji partner Kosovskih bezbednosnih snaga.
Pretres specijalaca tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2024
SRBIJA
Formira li Priština specijalnu oružanu jedinicu - samo za lov na Srbe
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala