- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Predsednik ruskog teniskog saveza o Novaku: „Profesor iz stare garde“

© AP Photo / Matt RourkeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2024
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković je već sve dokazao svima tokom godina svoje karijere i, zbog godina, u bliskoj budućnosti će se koncentrisati samo na nastupe na najvećim takmičenjima, uglavnom na grend slem turnirima, tvrdi Šamil Tarpiščov, predsednik ruskog Teniskog saveza.
Đoković ima 37 godina i ove godine je osvojio zlato Parizu. Srpski sportista drži rekord po broju završenih sezona kao svetski broj jedan (osam) i ukupnom broju grend slem titula među muškarcima (24). Srbin je rekordan broj puta (sedam) osvojio i završne turnire.
Kada su brojke u pitanju niko ne može da mu stane na crtu.
„Đoković je profesor iz stare garde. Ali, sada neće igrati na svim turnirima. Novak će ići putem kako su Rafael Nadal i Rodžer Federer išli. Igraće koncentrisano, uglavnom na Grand slemovima, a delom i na mastersima. Ovo je sport koji oduzima mnogo vremena, tako da postoje ozbiljni zahtevi za oporavak“, rekao je Tarpiščov.
Potom je i dodao:
„Nerealno je da veteran igra cele godine na različitim kontinentima i na različitim podlogama. Na kraju krajeva, prvi kvalitet koji mnogi često gube je brzina kretanja, a čim je izgubi zbog neadekvatnog opterećenja na telu, odmah će završiti. Đoković je jedini preostali teniser koji može da stigle bilo koju tačku na svojoj strani terena zbog brzine, on više neće moći lepo da priđe svakoj lopti, da ima dve ili tri opcije za udaranje“, dodao je odlični poznavalac tenisa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2024
SPORT
„Đokovićev poraz podsetio da je on samo ljudsko biće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala