- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ivi se dive od Amerike do Srbije: „Novak mi je inspiracija“

© AP Photo / Matt RourkeIva Jović
Iva Jović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2024
Pratite nas
Iva Jović, talentovana američka teniserka srpskog porekla, ima samo 16 godina, a već pravi fenomenalne rezultate. Na US Openu je stigla do drugog kola, a potom je pričala o Srbiji, Novaku Đokoviću i tome zbog čega je odlučila da se bavi tenisom.
Sa samo 16 godina mlada Iva Jović ne samo da je igrala glavni žreb US Opena već je uspela da ostvari i pobedu u prvom kolu protiv Magde Linet, a onda je u drugom kolu namučila Katarinu Aleksandrovu iz Rusije.
Nije uspela da pobedi, ali je uspela da osvoji srca ne samo američke već i srpske publike.
„Rekla bih hvala svakom što me gleda i prati, što mi žele najbolje. Igram za Ameriku, ali je fino videti da me u Srbiji gledaju i žele najbolje“, rekla je Jovićeva.
Ivin otac je Srbin, a majka Hrvatica, a onda se trudi da što češće može poseti Srbiju.
„Moj tata je iz Leskovca. Mama mi je iz Splita, ali se kasnije preselila u Beograd. Idem u Leskovac. Prošlog leta sam išla, ovog leta sam bila u Beogradu i malo u Leskovcu. Imala sam malo treninga u Leskovcu, ali naravno, u Beogradu ih ima malo više. Trenirala sam sa Petrom Đukićem u Beogradu, a u Leskovcu u Teniskom klubu Šumice“, objasnila je mlada teniserka.
Tenis nije bio Ivina jedina ljubav jer je uporedo trenirala i gimanstiku i plivanje.
„Pomogli su mi ti sportovi fizički, za razvoj. Mislim da je dobro za telo i naučite mnogo stvari. Kako igrati za tim, kako se fokusirati, i jednostavno biti svestran sportista“, istakla je talentovana Iva.
Govorila je i o tome kada voli da se posluži srpskim jezikom.
„Ponekad, kada sam zaista besna, pa ne želim da sudije razumeju. To je otprilike to, ali da, ponekad. Iako mislim da većina naše publike sada to zna. Sada je čudno kada to vidim, mnogi razumeju, pa moram da pazim šta pričam“, nasmejala se Iva.
U Novaku Đokoviću vidi veliku inspiraciju.
„Novak je definitivno inspiracija, način na koji se takmiči, koliko je godina posvetio sportu vrlo je inspirativno“, rekla je talentovana teniserka.
Iako je najpre htela da ide na koledž sada je videla da za tim možda nema potrebe.
„Mislim da mi je ovo pomoglo da shvatim da sam na dobrom putu, da ništa nije daleko taj nivo. Moram da igram konstantno na tom nivou, fizički i mentalno. Plan je bio možda da odem na koledž, ali više nisam sigurna, to je sve u vazduhu. Ima puno opcija, ako se sve desi fino, neće biti potrebno“, kaže Iva.
Američka teniserka srpskog porekla ostvarila je veliki napredak i biće u prvih 300 na VTA listi.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
SPORT
Uz Zvezdinu pomoć Srbija preskočila Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala