- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Robijeva Crna Gora „zaleđena“ na Islandu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2024
Pratite nas
Izabranici Roberta Prosinečkog, fudbaleri Crne Gore poraženi su u hladnom Rejkjaviku od Islanda sa 2:0.
U gotovo zimskim uslovima za igru, temperatura desesetak stepeni, uz jak vetar, Island je imao inicijativu, a prvu veliku priliku Crna Gora. Milutin Osmajić je pobegao po desnoj strani, a zatim je iskosa, iz dobre pozicije, pogodio spoljni deo mreže.
Usledila je velika borba na sredini terena, a prvi kiks odbrane Crne Gore kaznio je igrač Real Sosijedada, Ori Oskarson, koji je posle kornera sa desne strane, naterao Milana Mijatovića na kapitulaciju – 1:0. Island je na poluvremenu imao prednost, a jasno se čula poruka grupe navijača Crne Gore u Rejkjaviku – „Hoćemo pobedu“.
Posle pet minuta igre u nastavku meča, sudija iz Francuske je dosudio penal za Island, ali je posle intervencije iz VAR sobe, potpuno opravdano poništio odluku, jer lopta nije pogodila Rubežića u ruku. Međutim, u 59. minutu, posle kornera sa leve strane, Mijatović je ponovo morao da vadi loptu iz mreže, a strelac je bio Jon Dagur Torsteinson.
Prosinečki je odmah ubacio u igru Dritona Camaja i Stevana Jovetića, Crna Gora je morala da krene na sve ili ništa, a Island je branio svoju mrežu i čekao priliku iz kontre. Imala je Crna Gora tri poluprilike, ali Jovetić, Krstović i Camaj nisu bili precizni sa distance.
Do kraja meča, Island je uspešno čuvao stečeni kapital, Crna Gora je imala još dve poluprilike, ali Camaj nije imao dovoljno koncentracije i sreće da zatrese mrežu.
Crna Gora u drugom kolu B divizije Lige nacija igra protiv Velsa, a ova utakmica je na programu 9. septembra u Nikšiću. U drugom meču grupe, Vels i Turska su odigrali utakmicu bez golova i pobednika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala