- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni „novi“ Partizan ne može bez drame – pobeda posle produžetka

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Partizana Željko Obradović
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2024
Pratite nas
Navikli smo da gledamo uzbudljive i neizvesne utakmice košarkaškog kluba Partizan. Crno-beli su promenili tokom leta ceo tim, ali su navike ostale stare. U prvoj utakmici otvorenoj za javnost crno-beli su u pripremnoj utakmici savladali Dertonu sa 96:94.
Problem za Beograđane bi mogla da bude povreda Tajrika Džonsa, koji se u 39. minutu uhvatio za zadnju ložu i odmah tražio izmenu.
Najefikasniji u redovima Partizana bili su Karlik Džons sa 21 poenom i Tajrik Džons sa 19, a pored njih Sterling Braun je dodao 14 i Brendon Dejvis devet. Najefikasniji u Dertoni bili su Baldaso sa 21 poenom (šest trojki), Kuhse sa 16 i Kamagate sa 14 poena.
Partizan je na poluvremenu imao plus tri (44:41), sredinom treće deonice imao je i plus 14, a plus 10 (68:58) pred poslednju četvrtinu. Dertona je uspela da istopi prednost Partizana i tri i po minuta pre kraja stgla na minus jedan (77:78). Minut i 16 sekundi pre kraja bilo je 82:82.
Trojkom Frenka Nilikine 26 sekundi pre kraja Partizan je poveo 85:82. Iskusni 37-godišnji Kajl Vims je u poslednjem napadu Dertone iz drugog pokušaja pogodio trojku na tri desetinke pre kraja.
U produžetka nijedna ekipa nije uspela da stekne prednost veću od dva poena, a poenima Brendona Dejvisa Partizan je stigao do pobede. Dertona je imala dva šuta za pobedu, ali ih nije realizovala.
Partizan će se u nedelju u 21 čas u borbi za trofej sastati sa boljim iz duela u kome se sastaju domaći Trapani Šark i japanski Rjukju Golden Kingsi.
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2024
SPORT
Orlovi odleteli u Kopenhagen – da se isprave greške iz Nemačke
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala