- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Žele da se reše neprijatne istine“: Ruski ambasador o novim sankcijama SAD protiv Sputnjika i RT

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2024
Pratite nas
Rusija se nikada nije mešala u unutrašnja pitanja Sjedinjenih Američkih Država i uvek je poštovala izbor Amerikanaca, a novim sankcijama protiv ruskih medija demokratska administracija pokušava da prebaci odgovornost za svoje neuspehe, izjavila je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Zadatak je jasan – očistiti medijski prostor od neprijatne istine. Zgušnjavati atmosferu rusofobije pripisivanjem sopstvenog neuspeha spoljnom faktoru. Ovoga puta kao meta je odabrana medijska grupa ‘Rusija sevodnja’ i njene podružnice“, rekao je Antonov u saopštenju.

Prema njenim rečima, administracija je izvela još jedan napad protiv Ruske Federacije.
Potvrđena je rusofobična politika koja će teško biti promenjena u budućnosti, istakao je ambasador.

„Osećaj je takav da demokrate već sada žele da prebace deo krivice za svoje promašaje tokom elektronske borbe na Rusiju. Kako bi opravdale svoje postupke koriste laži, teže da diskredituju ruske medije koje predstavljaju mali komad prave istine o pravoj američkoj politici“, dodao je on.

Antonov je naglasio da zvaničnici daju dodatni impuls agresivnoj fazi „lova na veštice“ protiv drugačijeg mišljenja. On je dodao da su prethodni primeri ovog nepromišljenog kursa nedavni napadi FBI na rezidenciju američkih politikologa Dmitrija Sajmsa i Skota Ritera, kao i današnji pretresi u stanovima Rusa koji rade u Sjedinjenim Državama.
Diplomata je podvukao da je Rusija uvek poštovala i uvek će poštovati izbor američkog naroda ma kakav on bio.
„Kategorički odbacujemo sve lažne optužbe na račun ruskih medijskih struktura i zahtevamo ukidanje administrativnih ogrnaičenja na rad naših novinara u Americi“, poručio je Antonov.
Prethodno, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, „RIA Novosti“, RT, Sputnjik, Raptli. Nove sankcije tiču se i glavnog urednika medijske grupe „Rusija sevodnja“ i RT Margarite Simonjan i brojnih top-menadžera ovog TV kanala.
Kao razlog za uvođenje sankcija ističe se navodni "neprijateljski uticaj na predsedničke izbore u Americi".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala