- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Spremamo odgovor na sankcije grupi "Rusija sevodnja"

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja" u Moskvi
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2024
Pratite nas
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izučava nove američke sankcije medijskoj grupi „Rusija sevodnja“, kako bi pripremilo adekvatan odgovor, rekla je za Sputnjik portparol Ministarstva Marija Zaharova.
Ona je rekla da Moskva nastoji da primeni simetrične mere.
„Još ne razumemo do kraja suštinu ograničenja uvedenih protiv ruskih novinara. Čak ni spisak još nismo videli“, dodala je ona.
Sjedinjene Države su uvele sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“. One obuhvataju RIA Novosti, RT, Sputnjik, Raptli, ali i glavnu i odgovornu urednicu „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, i RT Margaritu Simonjan i čitav niz istaknutih rukovodilaca.

Napadi Kijeva na Zaporošku i Kursku nuklearku – ucena

Zaharova je u razgovoru za Sputnjik na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku rekla i da Kijev pokušava da napadne Zaporošku i Kursku nuklearku da bi ucenjivao međunarodnu zajednicu za različite stvari.
„Glavni objekat su atomske centrale a glavni zlikovac je kijevski režim koji nastoji da redovno napada te objekte da bi ucenjivao međunarodnu zajednicu za različite ciljeve, ali to radi primenjujući terorističke metode“, rekla je Zaharova.
Kako je naglasila, ako Međunarodna agencija za nuklearnu energiju i ima neku ulogu onda se ona ogleda u objektivnoj proceni onoga što se događa a glavni cilj je da se Kijev spreči u nameri da izvede teroritički napad sa nuklearnom komponentom.

O smenama u Kijevu

Komentarišući smene u Kijevu, Zaharova je rekla da u Ukrajini nema nikoga ko bi jasno i smisleno objasnio to što se dešava.
Podsetimo, između ostalog, smenjen i ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba a na to mesto postavljen njegov zamenik Andrej Sibiga, inače, kako pišu ukrajinski mediji čovek Andreja Jermaka, uticajnog šefa kabineta Vladimira Zelenskog.
„To što se dešava ni na Bankovoj (ulica u Kijevu gde se nalaze sve važne institucije) ne bi mogli da objasne. Tamo nema nikoga ko bi mogao smisleno to da objasni“, dodala je Zaharova.
Oni koji su do sada podržavali Kulebu pitaju se šta se dešava, ocenila je Zaharova.
„Oni treba da traže informacije koje su procurele u medijima raznih država, umesto da čitaju zvanična saopštenja, da bi shvatili kakvi su to manevri, sa čime je to povezano“, rekla je Zaharova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala