- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako izgledaju završni radovi na Centralnoj autobuskoj stanici na Novom Beogradu /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPeroni na novoj autobuskoj stanici u Beogradu
Peroni na novoj autobuskoj stanici u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2024
Pratite nas
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je završne radove na Centralnoj autobuskoj stanici u novobeogradskom Bloku 42. Izrazio je očekivanje da će do kraja meseca na to mesto biti prebačen čitav autobuski saobraćaj, a da će novo stajalište "Jug" na Autokomandi biti završeno za oko dva meseca.
Šapić je rekao da će međugradskim autobusima biti dozvoljeno da prolaze kroz grad, ali da neće smeti da se zadržavaju između Autokomande i nove autobuske stanice na Novom Beogradu.
„Nadam se da nam je ovo poslednji obilazak pred otvaranje i da će biti kako je rečeno, da će do kraja septembra biti ovde prebačen čitav autobuski saobraćaj“, naveo je Šapić.
On je dodao da je trenutno stajalište za međugradske prevoze na Autokomandi, kao i stajališta između tog i BAS-a, nebezbedni.
Istakao da se grad opredelio za novu lokaciju na Autokomandi, a kojom će da rukovodi BAS, i na kojoj bi trebalo da putnici mogu da kupuju karte.
Precizirao je da je Grad odustao od ideje da međugradski prevoz ide obilaznicom pravo na autobusku stanicu, već će moći da prolaze kroz grad, ali bez zadržavanja.
„Za sada ćemo zadržati stajalište kod policije, a onda će biti zabranjeno osim na tom stajalištu 'Jug', gde su dodatne analize ustanovile da nije problem da ih pustimo da prođu tuda i kroz grad, nego da se zadržavaju“, kazao je Šapić.
Gradonačelnik je istakao da će se do novog stajališta na Autokomandi lako dolaziti i da će biti uvedena posebna linija gradskog prevoza.
Šapić je dodao da će na tom stajalištu biti i parkinga, kako bi odatle mogle da idu ekskurzije, a da se ne stvara gužva.
„Pokušavamo da Beograđanima obezbedimo što manje haosa u ovom gradu“, naveo je gradonačelnik Beograda.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala