- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hamas: Nema potrebe za novim predlogom sporazuma, Izrael da prihvati predlog iz jula

© AP Photo / Abdel Kareem HanaPosledice izraelskih udara na Pojas Gaze.
Posledice izraelskih udara na Pojas Gaze. - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2024
Pratite nas
Hamas je saopštio da ne postoji potreba za novim predlogom o primirju u Gazi i da treba da se izvrši pritisak na Izrael da pristane na američki plan koji je taj palestinski pokret prethodno prihvatio.
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je novinarima u ponedeljak da očekuje da će predstaviti finalni predlog sporazuma do kraja nedelje, sa ciljem prevazilaženja razlika Izraela i Hamasa, prenosi „Tajms of Izrael“.
Hamas je u saopštenju optužio premijera Benjamina Netanijahua da pokušava da osujeti sporazum insistiranjem da se Izrael neće povući iz Filadelfijskog koridora na granici sa Egiptom.
„'Upozoravamo da ne upadnete u Netanijahuovu zamku i trikove, jer on koristi pregovore da produži agresiju na naš narod“, navodi se u saopštenju i podseća da je Hamas prihvatio predlog SAD od 2. jula.
Taj predlog podrazumeva implementaciju sporazuma o primirju u fazama, razmenu izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika, kao i potpuno povlačenje izraelskih trupa iz enklave, dok Netanijahu insistira na izraelskom prisustvu u Gazi do daljeg.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala