Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ponovo pojačane snage Kfora na mostu na Ibru

© Tanjug / STRPojačano prisustvo Kfora na mostu na Ibru.
Pojačano prisustvo Kfora na mostu na Ibru. - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2024
Pratite nas
Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jutros su ponovo prisutne pojačane snage italijanskog Kfora, pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija.
Pojačano prisustvo Kfora je, kako je saopšteno, redovna vežba koja bi trebalo da traje u toku prepodneva.
Na mostu na Ibru, čije su otvaranje za saobraćaj motornih vozila najavljivale privremene prištinske institucije, i 1. septembra bio je raspoređen kordon italijanskih karabinjera iz jedinice za razbijanje demonstracija, kao i vozila Kfora.
Karabinjeri su od upada policije u zgrade institucija vlade Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice pojačali svoje snage na glavnom mostu na reci Ibar, a u dva navrata su formirali kordon širinom kolovoznog dela mosta.
Dodatno raspoređivanje su najpre objasnili preventivnim, da bi kasnije saopštili da je u pitanju periodična vežba osiguravanja bezbednosti.
Istovremeno, tzv. kosovska policija već šesti dan blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. Na zgradama su table sa natpisima više ministarstava privremene vlade u Prištini, a skinuti su nazivi srpskih institucija.
Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je sinoć da su srpski predsednici Privremenih organa na Kosovu i Metohiji dobili pozive da se jave na saslušanje u regionalnu jedinicu na severu KiM, zbog navodnih falsifikovanja iskaza.
„To su predsednici privremenih organa, između ostalih Simić i Radojević. Poznato je da je negde oko 80 viđenijih Srba sa KiM na spisku za hapšenje. To je svakodnevni psihološki pritisak, to je sve jedan politički montiran proces kako bi se poslala poruka ljudima da nisu ovde sigurni i da nemaju perspektivu“, rekao je Milović za RTS.
Podsetimo, tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2024
SRBIJA
Petković: Nastavlja se Kurtijev teror, sada hoće da hapsi i političke predstavnike Srba
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala