- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Radonjić, Silas i Krunić u Zvezdi!

© AP Photo / Daniel ColeSrpski fudbaler Nemanja Radonjić
Srpski fudbaler Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2024
Pratite nas
Nemanja Radonjić, bivši srpski fudbalski reprezentativac, vratio se u Crvenu zvezdu, a ugovor sa crveno-belima potpisao je i Rade Krunić, doskorašnji igrač Fenerbahčea, dok je na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa, stigao igrač Štutgarta Silas Katompa-Mvumpa.
Radonjić, momak iz Niša koji je prošao školu Partizana, drugi put će obući dres Zvzde, šest godina od odlaska.
Radonjić (28) je sa Zvezdom potpisao ugovor na dve plus jednu godinu i zadužio dres sa brojem 49.
On je tada prešao u velikom transferu u Marsej, ali se nije snašao u Francuskoj.
Period između dva boravka u Zvezdi proveo je na pozajmicama u Herti, Benfiki i Torinu, sa kojim je potom potpisao trajni ugovor.
Ipak, ni Italija mu nije prijala pa je prvi deo 2024. godine nosio dres španske Majorke.
U Zvezdu dolazi kao veliko pojačanje za predstojeće nastupe u Ligi šampiona.
Novi fudbaler Crvene zvezde je postao Rade Krunić koji u okviru transfera stiže iz Fenerbahčea, i nosiće crveno-belu "šesticu".
Krunić je rođen 7. oktobra 1993. godine u Foči. Upravo je u lokalnoj Sutjesci započeo seniorsku karijeru, da bi pažnju fudbalske javnosti skrenuo nastupajući za Donji Srem i Borac iz Čačka.
Nakon toga, usledio je prelazak u Empoli za koji je na 119 utakmica postigao 13 golova, a zatim je obukao dres Milana. Krunić je za Milan odigrao 139 utakmica i postigao tri gola, a prethodnu sezonu je proveo u Fenerbahčeu i upisao 22 nastupa.
Reč je o velikom zvezdašu i fudbaleru koji je predstavljao "motor" svake ekipe u kojoj je bio zbog svoje brzine i agresivnosti na sredini terena. Krunić je standardan reprezentativac Bosne i Hercegovine, a nema sumnje da će fudbaler koji ima skoro 300 nastupa u Seriji A biti ogromno pojačanje za tim Zvezde.
Treće pojačanje u danju je Silas, rođen 6. oktobra 1998. godine u Kinšasi, glavnom gradu DR Konga.
Prve seniorske korake napravio je u francuskom Parizu, za koji je na 35 mečeva upisao 11 golova uz dve asistencije, nakon čega je Štutgart brzo reagovao i angažovao ga, tada kao dvadesetogodišnjaka i najboljeg fudbalera Lige 2. Za Štutgart je nastupao punih pet sezona i ima fantastičnu statistiku - 132 utakmice i 35 golova. Etablirao se kao jedan od najboljih fudbalera Zvezdinog rivala u Ligi šampiona, ali i čitave Bundeslige.
Nema sumnje, reč je o jednom od najbržih fudbalera u Evropi koji uspešno može da pokriva gotovo sve pozicije u napadu i koji atletskim sposobnostima pravi razliku na najvećim utakmicama. Uspešno je nastupao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni. Za reprezentaciju DR Konga je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak i nema dileme da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala