- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mogu da plove, ali ne i da bace sidro: Danska zabranjuje ulazak u luke za 27 ruskih brodova

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaRuski i kineski ratni brodovi na zajedničkim vojnim vežbama "Morska saradnja 2021" na Japanskom moru
Ruski i kineski ratni brodovi na zajedničkim vojnim vežbama Morska saradnja 2021 na Japanskom moru - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2024
Pratite nas
Danska je zabranila pristup svojim lukama za 27 ruskih brodova, koji se nalaze pod sankcijama Evropske unije, prenosi list „Danvoč“, pozivajući se na interno obaveštenje pilotske službe zemlje „DanPilot“.
„Zabranjeno je omogućavanje direktnog ili indirektnog pristupa lukama, sidrištima, kao i pružanje usluga kao što su bunkerisanje i dopuna zaliha i ostalo, sledećim brodovima“, navodi se u pismu resora u koje je list imao uvid.
Prema podacima „DanPilot“, brodovima na koje se odnose evropske sankcije, već ne dozvoljavaju da pristanu u luci grada Skagen na severu Danske. List ističe da je brodovima kao i pre dozvoljena plovidba danskim teritorijalnim vodama, ali im je zabranjeno da se usidre.
Ranije, krajem juna u objavljenoj izjavi Saveta EU naglašeno je da je u okviru novog 14. paketa sankcija protiv Rusije, EU uvela sankcije „floti u senci“ Ruske Federacije koja uključuje 27 plovila.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala