- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ministar odbrane otkrio recept za uspeh na ratištu

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska na području SVO
Ruska vojska na području SVO - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2024
Pratite nas
Danas se uspeh na bojnom polju postiže upotrebom najnovijeg naoružanja i robotike, izjavio je ministar odbrane Rusije Andrej Belousov.
„Važnu ulogu igra pouzdan sistem komunikacije i upravljanja i stalno unapređenje upravljačkog sistema, uključujući korišćenje veštačke inteligencije i digitalne tehnologije“, rekao je Belousov na Vojnoj akademiji strateških raketnih snaga „Petar Veliki“.
Prema njegovim rečima, bezbednost Rusije zavisi od borbene efikasnosti strateških raketnih snaga.
„Vaš univerzitet obučava specijaliste za poseban rod vojske. Od presudnog značaja za bezbednost zemlje je borbena efikasnost strateških raketnih snaga. U cilju održavanja visoke borbene gotovosti opremljene su savremenim i perspektivnim raketnim sistemima, poput 'Avangarda', 'Sarmata', 'Jarsa'“, istakao je ministar tokom obraćanja na Danu znanja u vojnoj akademiji.
Belousov je čestitao početak školske godine pitomcima akademije i istakao da oni „moraju savršeno da vladaju vojnim poslovima, da nauče da razmišljaju van okvira, da predlažu smele, inovativne ideje i rešenja i da postanu deo oficirske elite zemlje“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala