- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedčuk: Zelenskom je rat šou biznis - promoviše ofanzivu na Kursku oblast koja je već propala

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski političar Viktor Medvedčuk
Ukrajinski političar Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2024
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski promoviše ukrajinsku invaziju na Kursku oblast, nadajući se da niko neće primetiti neuspehe ukrajinskih Oružanih snaga u Donbasu, izjavio je šef pokreta „Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.
U svom mišljenju na medijskoj platformi Smotrim.ru, on skreće pažnju na činjenicu da Zelenski tvrdoglavo odbija da shvati da su šou biznis i rat potpuno različite stvari. Prema rečima Medvedčuka, Zelenski, pošto nije rešio nijedan strateški problem, „pretvara se da je stigao barem do Urala i zahteva aplauz i „nastavak banketa“.
"Ali iz nekog razloga Zelenski veruje da niko neće primetiti vojni neuspeh u Donbasu, dok on promoviše ofanzivu u Kurskoj oblasti, koja je takođe propala“, napominje lider pokreta.
Štaviše, nastavio je on, vojni analitičari kažu da Zelenski želi da napadne rusku teritoriju ne samo iz Sumske oblasti, već i iz Černigovske oblasti.
„Ovo je možda i tačno – politički klovn pod uticajem narkotika, u svom repertoaru, nada se da će zauzeti pogranično selo i pretvarati se da je uzeo Moskvu. Zapadni eksperti se međusobno nadmeću, govoreći da je, napao Rusiju. Zelenski nije mogao da smisli veći poklon Kremlju, jer Moskva metodično uništava [ukrajinske] rezerve, koje bezumno idu u napad, kada su potrebne za odbranu u Donbasu“, rekao je on.
„Zelenski ne razume da svetska politika nije film i da on nije taj koji piše scenario, da on nema glavnu ulogu, niko mu na kraju ne obećava srećan kraj. Jer kada uđe u istorijske knjige, on uopšte neće biti opisan kao heroj, već kao ludak koji je uništio zemlju“, zaključio je Medvedčuk.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala