- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Proširili listu: Poziv da se Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj

© Sputnik / Lola ĐorđevićAlen Islamović
Alen Islamović  - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2024
Pratite nas
Legendarna jugoslovenska grupa "Bijelo dugme" održala je sinoć koncert u Splitu, međutim zbog pesme koju je Alen Islamović otpevao Udruženje hrvatskih veterana, učesnika ratova 90-ih godina, podnelo je krivičnu prijavu protiv organizatora koncerta, kao i da se pevač proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.
Povod za ovaj zahtev bilo je to što se tokom izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" na video-bimu pojavila jugoslovenska zastava.
Udruženje zagrebački dragovoljci "branitelji Vukovara", desničarska i nacionalisticka organizacija, kako pišu hrvatski mediji, predala je zahtev da se Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, a predali su i prijavu Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske protiv organizatora i odgovornih osoba za koncert grupe "Bijelo dugme."
Udruženje veterana navodi da je prijavu podnelo zbog "promovisanja komunističke ideologije i njenih simbola" bivše Jugoslavije, preneo je portal Dnevnik.hr.
Ističe se da se traži pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih zbog pojavljivanja komunističkog simbola - crvene zvezde petokrake i njegove "bezočne promocije" na sinoćnjem koncertu Bijelog dugmeta u Splitu.
Naslovna strana albuma ,,Zajedno smo jači grupe Jandrino jato - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
SRBIJA
Hrvatsku trese strašna kriza identiteta: Kad čuju krajiške note hapsili bi sve Srbe do kralja Petra
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala