- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija reaguje na oduzimanje medalje: „Velika nepravda!“

© Foto : Paraolimpijski komitet SrbijeNebojša Đurić
Nebojša Đurić - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2024
Pratite nas
Paraolimpijski komitet Srbije oglasio se povodom oduzimanja srebrne medalje srpskog bacača kugle Nebojše Đurića.
U saopštenju je navedeno da je načinjena velika nepravda.
„Deset minuta iza ponoći stiglo je obaveštenje da je našem paraatletičaru Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja i da je diskvalifikovan.
U šturom saopštenju poslatom našem selektoru Jovanu Đukiću ne navode se razlozi diskvalifikacije, već se napominje da se radi o tehničkoj regulaciji.
Pozivajući se na pravilo R6.16.1, koje se odnosi na stolicu za bacanje (metalna stolica sa koje takmičar sedeći baca kuglu) ni u kratkom izveštaju, a ni nakon jutrošnjih sastanaka i uložene žalbe sa naše strane, ne pominje se tačan razlog, odnosno tačan problem stolice za bacanje.
Po pravilu svaka stolica se kontroliše i pregleda najkasnije 70 minuta pre bacanja, što se desilo i sa stolicom Nebojše Đuirića. Prilikom pregleda stolica je prošla kontrolu bez ikakvih primedbi i potvrđena je njena tehnička ispravnost, ujedno i dozvola da Nebojša može nastupati sa pregledanom opremom.
Pravilo nalaže da se u slučaju bilo kakve sumnje na ispravnost opreme dodeljuje žuti karton, što prilikom pregleda opreme našeg reprezentativca nije bio slučaj. Važno je napomenuti da se istom stolicom koristio i na svetskom prvenstvu u Japanu ove godine gde je osvojio srebrnu medalju.
Delegacija Paraolimpijskog komiteta Srbije nalazi se od noćas u Tehničkom informacionom centru (TIC) gde na sastancima sa ovlašćenim službenicima pokušava da reši ovaj problem. Važno je napomenuti da su neki mediji objavili netačne informacije o ovom slučaju.“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala