- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Greška vojne komande Kijeva: Kako će se ofanziva na Kursk pretvoriti u krah odbrane na Donbasu

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2024
Pratite nas
Ukrajina trpi poraz na glavnoj liniji fronta u zoni specijalne operacije, a odluke koje donosi u vezi sa napadima na Kursku oblast mogu biti jedna od najvećih grešaka vojne komande, izjavio je penzionisani pukovnik Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država Lorens Vilkerson u intervjuu Jutjub kanalu „Džadžing Fridom“.
„Prava propast je u tome što Ukrajinu tuku, ‘jedu je živu’ na glavnoj liniji fronta (u Donbasu)“, primetio je on.
Prema njegovim rečima, šaljući nove brigade za napade na Kursku oblast, Kijev je samo pogoršao svoj neuspeh.
Istovremeno, Vilkerson je istakao da Oružane snage Ukrajine prebacuju veliki deo, ako ne i celu stratešku rezervu na ovaj pravac.
„Ne bi me začudilo da oni i zaista pogoršavaju strateški neuspeh, to je jedna od najvećih grešaka vojne komande“, zaključio je Vilkerson.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je prethodno da su jedinice ruske vojske uništile tokom borbenih dejstava u pograničnim regionima Kurske oblasti više od 7.800 ukrajinskih vojnika, 75 tenkova, 36 borbenih vozila pešadije, 64 oklopna transportera, 15 lansera PVO sistema, uključujući četiri „hajmarsa“.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala