- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija zabranjuje ulazak u zemlju zapadnim novinarima zbog „terorističkih pres-tura“ ukrajinskih snaga

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava, London
Ruska zastava, London - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Reporteru britanskog lista „Tajms“ Ketrin Filip zabranjen je ulaz u Rusiju jer je ilegalno posetila grad Sudža u Kurskoj oblasti i odatle napravila reportažu. Moskva zbog toga zabranjuje ulazak zapadnim novinarima na teritoriju Rusije, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Londonu u koje je Sputnjik imao uvid.
Ističe se da je novinarka tamo stigla zajedno sa ukrajinskim snagama pod čijom kontrolom je Sudža trenutno i time grubo prekršila pravila rada stranih novinara na teritoriji Ruske Federacije.
„Svojim postupcima ona je, isto kao i drugi zapadni pseudonovinari, spremni da učestvuju u terorističkim ‘novinarskim turama’ Oružanih snaga Ukrajine na ruskoj teritoriji, uskratila sebi mogućnost da ikada legalno poseti našu zemlju“, ističe se u saopštenju.
Ruska ambasada je u vezi sa tim naglasila da će Rusija zabranjivati ulaz zapadnim novinarima zbog učešća u „terorističkim novinarskim turama“ Oružanih snaga Ukrajine na ruskoj teritoriji.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana raketna opasnost.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala