- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Opasna“ platforma, stvarno? – Svetski lideri, čak i Makron, koriste Telegram uprkos hapšenju Durova

© Sputnik / Ramil SitdikovLogo Telegrama
Logo Telegrama - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Uprkos nedavnim optužbama da se Telegram koristi za kriminalne aktivnosti, lideri iz celog sveta, uključujući francuskog predsednika Emanuela Makrona, nastavljaju da aktivno koriste uslugu šifrovanih poruka.
Ranije ove nedelje, Pavle Durov, osnivač i izvršni direktor Telegrama, suočio se sa optužbama pariskog tužilaštva za navodno omogućavanje kriminalnih aktivnosti na svojoj platformi. Tu spadaju optužbe za omogućavanje trgovine drogom i širenje sadržaja pedofilskog karaktera.
Ipak, hapšenje Durova nije sprečilo predsednika Makrona da koristi aplikaciju za razmenu poruka. Prema izveštajima evropskih medija od 26. avgusta, Makron se „nedavno“ prijavio na Telegram.
Pored toga, francuski poslanici, članovi kabineta i savetnici predsednika često koriste ovu platformu za razmenu poruka, kako otkrivaju mediji.
U nastavku izdvajamo neke od svetskih lidera koji su aktivni na Telegramu.
Makron je bio aktivan na platformi od prvih dana svoje prve predsedničke kampanje. Ima preko 112.000 pratilaca, a njegova poslednja objava je od 12. avgusta.
Bivši brazilski predsednik Žair Bolsonaro, koji ima preko 1,6 miliona pratilaca, deli objave na Telegramu praktično svakodnevno.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je aktivan na Telegramu, sa svojom najnovijom objavom od 28. avgusta.
Verifikovan nalog koji pripada meksičkom predsedniku Andresu Manuelu Lopezu Obradoru takođe postoji na Telegramu. 30. avgusta je počeo da deli seriju postova o Tren Maji, poznatom železničkom projektu u Meksiku.
Nalog predsednika Uzbekistana Šavkata Mirzijojeva, koji ima skoro 200.000 pratilaca, koristi se za zvanična saopštenja.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ima zvaničan nalog za razmenu poruka na ruskom.
Premijer Etiopije Abij Ahmed Ali redovno posećuje Telegram kako bi rasvetlio hitna pitanja afričke nacije.
Lista svetskih lidera bi se mogla proširiti u nedogled, jer je ova platforma evoluirala u pogodno sredstvo za povezivanje svetskih lidera sa svojim biračima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala