- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je ušao u istoriju – a onda poslao poruku kritičarima: Molim vas, ne udarajte čoveka kada padne

© AP PhotoKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Karen Hačanov, ruski teniser, poražen je od Britanca Dena Evansa u najdužem meču u istoriji US Opena, a posle tako teške i iscrpne borbe dobijao je ružne komentare jer je u petom setu ispustio veliku prednost. Zbog toga je Rus odlučio da se oglasi i pošalje važnu poruku.
Nestvarnih pet sati i 35 minuta trajala je borba Karena Hačanova i Dena Evansa na US Openu. Sigurno bi trajala kraće i taj meč ne bi ušao u istoriju da je ruski teniser iskoristio veliku prednost od 4:0, ali Britanac je preokrenuo i na kraju slavio.
Razumljivo, Hačanov je posle ovog bolnog poraza bio i fizički i mentalno slomljen, a morao je da se suočava i sa ružnim komentarima na društvenim mrežama što ga je nateralo da se oglasi.
„Imao samjedan od najdužih i najemotivnijih mečeva u karijeri. Danas sam se probudio sa osećajem da sam pretučen palicom. Trudio sam se da to uopšte ne pokažem, ali posle pet i po sati u petom setu sam imao grčeve po celom telu. Ne pokušavam da kažem da sam izgubio zbog ovoga. Ne. To nije izgovor. Imali smo iste uslove sa mojim protivnikom i na kraju je bila psihička borba. Izuzetno sam skrhan i razočaran što na kraju nisam uspeo da dođem do pobede. Ali želim da istaknem da je posle ovakvih mečeva, ovakvih bolnih poraza izuzetno teško psihički izaći na kraj sa ovim. Profesionalni sport se često povezuje sa mentalnom snagom, ali vam malo ljudi govori o ovom mentalnom umoru, sagorevanju, samokritici i osećaju očaja. Molim vas, molim vas za poštovanje. Ne udarajte čoveka kada padne. Možda sam pao, ali definitivno nisam završio! Siguran sam da mogu da prebolim ovo, da uradim pravi posao i da se vratim na teren bolje nego ranije. Biću zahvalan za svu podršku koju dobijem. Budimo ljubazni jedni prema drugima. Manje mržnje a više ljubavi i svet će postati bolje mesto“, glasila je poruka Hačanova.
Rus je trenutno 22. teniser sveta i daleko je od svoje najbolje forme, ali je ove godine u Dohi pokazao da ume da se vrati i osvojio je titulu.
Nema sumnje da Karen zaista ima još mnogo toga da prikaže.
Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2024
SPORT
Stojković se oglasio povodom Vlahovića, Mitrovića i Sergeja: „Nema prostora za spekulacije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala