- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandalozna greška golmana stavila tačku na bajku Borca iz Banjaluke

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Fudbaleri Borca iz Banjaluke poraženi su u dvomeču plej-ofa za Ligu Evrope od Ferencvaroša posle penala.Borac je u produžecima na deset minuta do kraja meča imao prednost od 1:0, ali ih skupo koštala greška golmana Filipa Manojlovića.
Da je neko pitao navijače, ali i fudbalere Borca da potpišu da će igrati Ligu konferencija verovatno bi prihvatili bez problema, ali ni Liga Evrope nije bila daleko.
Posle prvog meča u Budimpešti gde je utakmica završena rezultatom 0:0, Borac je ugostio Ferencvaroš u Banjaluci i uspešno im odolevao 90 minuta.
Bili su bolji fudbaleri domaćeg tima, ali nisu uspeli da zatresu mrežu pa se tako ušlo u dramatične produžetke gde je sve moglo da bude rešeno.
U 104. minutu Majers je postigao gol i Borac je poveo sa 1:0. Desetak minuta delilo je Banjalučane od istorije, ali pet minuta kasnije Filip Manojlović pravi veliku grešku.
Bivši golman Crvene zvezde promašio je loptu i potom napravio nesmotreni prekršaj posle kojeg je sudija svirao penal, a sa bele tačke je izjednačio Varga.
Pobednika su morali da odluče penali gde je Borac potpuno posustao. Trojica fudbalera šutirala su katastrofalno i promašili su ceo gol, dok je sa druge strane Manojlović odbranio samo jedan šut i tako je bajka završena.
Fudbaleri Borca igraće u grupnoj fazi Lige konferencija što je takođe izuzetno veliki uspeh za taj klub, a tom takmičenju protivnike čeka i TSC koji je iz Lige Evrope ispao posle debakla protiv Makabija iz Tel Aviva.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
SPORT
Alkaras posle poraza: Borio sam se protiv sebe i svog uma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala