- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslo je Novakova najteža zagonetka

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković i Laslo Đere
Novak Đoković i Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Novak Đoković i Laslo Đere, dvojica srpskih tenisera, odigraće treći međusobni duel, odnosno drugi na US Openu. Mnogo toga drugačije je nego prošle godine kada su se sastali u trećem kolu, ali bez obzira na to Novak zna koliko Laslo može da iznenadi.
Koliko je lepo što će Srbija gledati srpski okršaj na US Openu, toliko je i razočaravajuće što je žreb namestio da jedan srpski predstavnik mora da završi učešće posle drugog kola.
S obzirom na formu nema spora da je Novak Đoković veliki favorit, ali Laslo Đere prošle godine pokazao je koliko je opasan kada igra svoj najbolji teniser i falio mu je samo „set“ kako bi došao do najveće pobede u karijeri.
Teško da je Novak uspeo da zaboravi prva dva seta prošlogodišnjeg meča u kojima je Laslo dominirao. Duge razmene sekao je neverovatno snažnim i preciznim vinerima, diktirao je tempo na mreži i činio da najbolji svih vremena ostane bez rešenja.
Bila su to dva najbolja seta u Đereovoj karijeri, ali onda se probudila zver. Novak je podigao nivo igre, a srpski teniser sa druge strane mreže mentalno je potonuo kada je shvatio da se sada pojavila ona verzija Đokovića protiv koje niko ne može ništa da uradi.
Tri vezana seta tada je osvojio Novak, a posle toga je nastavio da dominira u svakom meču da bi na kraju stigao do titule.
Godinu dana ranije pre čuvenog meča na US Openu Đere je takođe namučio Đokovića i to na turniru u Beogradu gde je ubedljivo osvojio prvi set, a potom je naredna dva izgubio u taj-brejku.
Dakle, Laslo zna sa Novakom, ali pitanje je koliko u ovom trenutku može. Dugo se srpski teniser oporavljao posle operacije ruke, daleko je od svoje najbolje forme, dok je sa druge strane najbolji teniser svih vremena sa nikad većom motivacijom.
Ovaj meč igra se u noći između srede i četvrtka oko 2:30, a ono što je sigurno je da nas očekuje spektakl!
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
SPORT
Britanac „udario“ po Sineru: „Čuvaju mu imidž, ima predsednički tretman – to nikad nisam video“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala