- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Francuska izdala poternicu za bratom Pavla Durova

© Sputnik / Marijana KolakovićPolicija u Parizu, Služba bezbednosti
Policija u Parizu, Služba bezbednosti  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Za bratom suosnivača mesindžera Telegram Pavla Durova, Nikolajem Durovom, u Francuskoj je takođe raspisana poternica, prenose mediji pozivajući se na sudski dokument.
Napominje se da su nalozi za hapšenje Pavla i Nikolaja izdati 25. marta zbog optužbi za saučesništvo u čuvanju, distribuciji ili omogućavanju pristupa pornografskim slikama maloletnika kao dela organizovane grupe.
Mediji navode i da su francuske vlasti braću Durov stavile na poternicu nakon neodgovorenog sudskog zahteva da se identifikuje jedan od korisnika Telegrama.
Francusko tužilaštvo planira da u sredu uveče objavi saopštenje o situaciji sa Pavlom Durovom, rekao je izvor za Sputnjik.
Kako je saopštilo tužilaštvo, za sada je u slučaj Telegram umešan samo Pavel Durov.
Kako je kasnije za Sputnjik rekao francuski advokat, Durovu bi pritvor mogao biti produžen za još 48 sati ako je odbio da omogući pristup telefonu.

Hapšenje Durova

Podsetimo, francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
Tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.
Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji.
Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.
Pavel Durov - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
RUSIJA
Durov: Imao sam dogovorenu večeru sa Makronom na dan hapšenja
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala