- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan poražen u srpsko-ruskom okršaju: Hamad dva puta ispustio prednost

© AP Photo / Radivoje PavicicDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Dušan Lajović,srpski teniser, poražen je u prvom kolu US Opena od Danila Medvedeva, najboljeg ruskog tenisera rezultatom 6:3, 3:6, 6:3,6:1. Nije bolje prošao ni Hamad Međedović koji je učešće završio posle poraza od Fabijena Marošana rezultatom 2:6, 6:2, 3:6, 6:1, 6:4.
Nije imao Dušan Lajović sreće na žrebu jer je za prvog protivnika dobio Danila Medvedeva koji sebe naziva „specijalistom za beton“ što je još jednom pokazao da jeste.
U prva dva seta Dušanova igra bila je odlična! Prvi je zapretio brejk loptom, ali nakon što nije uspeo da je iskoristi Danil je to kaznio i oduzeo mu naredni servis gem. Borio se srpski teniser, ali je u devetom gemu Rus napravio još kedan brejk i tako stavio tačku na prvi set.
Drugi set bio je jedan od najboljih setova Lajovića ove sezone. Rano je napravio brejk, dok sa druge strane nije dopustio nijednu brejk loptu protivniku. Na kraju na isti načim kao što je to uradio Medvedev, drugim brejkom, Lajović stiže do seta.
Nažalost, tu se Dušan zaustavio. Pad koncetracije na startu trećeg seta Danil je iskoristio da mu oduzme servis gem i to je bilo sasvim dovoljno da dođe i do seta jer u nastavku nismo videli nijednu brejk loptu sa obe strane.
Četvrti set daleko se razlikovao od ostatka meča jer je Medvedev apsolutno dominirao.Lajović je uspeo da dođe samo do jednog gema i tako je poražen posle borbe od dva sata i 35 minuta.
Nešto kasnije na teren je izašao Hamad Međedović koji je krenuo dobrim putem da upiše prvu pobedu u glavnom žrebu US Opena. Osvojio je prvi set protiv Fabijena Marošana, 51.tenisera sveta i to ubedljivo sa dva brejka.
Na sličan način Mađar je odgovorio i suviše lako stigao je do izjednačenja, ali se Međedović u trećem setu ponovo probudio. Posle propuštenih brejk lopti sa obe strane, prvi korak ipak pravi srpski teniser i ponovo stiže do prednosti u setovima.
Međutim, Međedović je počeo da se muči, fizički se nije dobro osećao, a morao je da traži i medicinski tajm-aut. Ništa nije uspelo da pomogne, naredna dva seta pripala su protivniku koji je slavio posle tročasovne borbe.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2024
SPORT
Poznato kada igraju Đoković i Đere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala