- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski as pobedio – pa pričao o najboljem ikada: Novak me je očarao – iako sam već bio očaran

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Posle pobede nad Dušanom Lajovićem, Danil Medvedev, ruski teniser, govorio je o trenutno dve najaktuelnije teme u belom sportu odnosno o zlatnoj medalji Novaka Đokovića i pozitivnim doping testovima Janik Sinera.
Novak Đoković i Danil Medvedev, veliki su prijatelji van terena i uvek to ponosno ističu, a ruski as sa druge strane neretko govori o tome koliko se divi Srbinu. Posle pobede u prvom kolu US Opena još jednom je iskoristio priliku da hvali najboljeg svih vremena.
„Sjajno. Znate, Novak, Rafa i Rodžer, svi znamo da su sjajni, njihovi Gren slem rekordi i tako dalje. Kad god Novak osvoji Slem u svojim godinama, uvek ste zadivljeni, ali ste i navikli na to“, objašnjava Medvedev.
Srpski as je pre US Opena osvojio zlatnu medalju na nedavno završenom takmičenju i time dodatno oduševio ruskog kolegu.
„Iskreno, mislio sam da će Alkaras pobediti, a onda je Novak, sa 37 godina... Gledao sam snimke, on je odigrao možda i najbolji meč sezone. Bio sam očaran time kako je uspeo da uđe u ovaj meč u kojem je bilo dosta pritiska. To je bila jedina stvar koju nikada nije osvojio. I uprkos tome je bio bolji nego što je uglavnom bio“, rekao je Medvedev.
Zadivljen je bio četvrti teniser sveta.
„Pobedio je Karlosa koji je bio nezaustavljiv ove godine. To me je još više očaralo, iako sam već očaran Novakom. Neverovatno! Nemam šta više da dodam“, zaključio je tu temu Medvedev.
Nije mogao Danil da zaobiđe ni pitanje povodom pozitivnih doping testova Janika Sinera, prvog tenisera sveta.
Italijan je dva puta bio pozitivan na zabranjeni klostebol, a potom je proglašen nevinim jer su navodno grešku napravili njegov fizioterapeut i kondicioni trener.
„Samo on zna šta se tačno dogodilo, ne možemo znati. Niko ne može znati pravu istinu osim njega, njegovog tima, a možda i momaka koji su, kao, nezavisni sud. Nadam se da ova situacija može biti ista za svakog igrača, na primer da svaki igrač može da se brani. Pravila su malo nejasna. Doping slučajevi me pomalo plaše, on je znao šta se desilo, pa je uspeo da se odbrani. Zamislite bilo kog Top 100 tenisera u prvih 100 koji dobije mejl, a oni kažu, vidi, bilo je kokaina u tvojoj krvi. Dođeš kod njih i kažeš: 'Nikad nisam ništa uradio u životu, ne znam kako je to dospelo tamo'. Kada ne znaš, možeš da budeš suspendovan. To je malo zeznut deo, ali takva su doping pravila. Kao što sam rekao, samo se nadam da će biti ista pravila za svakog igrača“, rekao je Medvedev.
Ruski teniser vodi računa o tome da ne dođe slučajno u sličnu situaciju, ali kako kaže nikad se na zna šta može da se desi.
„Uvek se trudim da se pobrinem za ovo. Nikad ne znaš šta može da ti se desi u životu. Neki doping slučajevi, govorim o svim sportovima, izgledaju baš smešno. Život je ponekad smešan. Ne, ja se stalno brinem o tome, ali nikad ne znaš šta može da se dogodi“, istakao je Danil.
U drugom kolu US Opena Medvedev igra protiv Mađara Fabijana Marošana koji je prethodno eliminisao Hamada Međedovića.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
SPORT
Kristijano Ronaldo najavio kraj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala