- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sudija iz revolta završio karijeru: „Nisu reagovali na laži!“

© Sputnik / Lola Đorđevićtrening vaterpolista
trening vaterpolista - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Adrijan Aleksandresku, legendarni rumunski vaterpolo sudija, odlučio je da završi karijeru revoltiran dešavanjima na prethodnom takmkičenju.
Aleksandresku je sa Crnogorcem Veselinom Miškovićem delio pravdu tokom meča Mađarske i Italije koju je obeležio veliki skandal.
Mišković je dodelio brutaliti, odnosno direktno isključenje uz kaznu ekipi, igraču koji je postigao gol i potom je u produženom pokretu ruke nehotice zakačio rivala.
Arbitar je gledao snimak, ali nije promenio odluku, a potom je odlučeno da igrač ne bude suspendovan, tok je Mišković dobio kaznu.
Aleksandresku nije imao krivicu, ali se oseća krivim.
„Mišković je suspendovan ali ja nisam. Gde je moja greška? Nisam imao način da utičem na odluku kolege. Nisam kriv ni za VAR analizu. Postoji protokol. Rekli su mi da nisam dalje delegiran da bih bio zaštićen. Od koga, zbog čega da budem zaštićen? Imao sam dobro suđenje, ponosan sa, zbog toga. To su videli svi, bio sam među prva tri. Ono što je tačno i izvinjavam se je upotrebljena fraza „ne zaustavljaj igru za svaku glupost“, koji se čuo uživo. Bilo je to u vreme kada je morala da se prekine javna komunikacija u slušalicama. Želja mi je bila da igra ne bude rascepkana, da bude dinamičnija“ objavio je na društvenim mrežama Aleksandresku.
I nastavio...
„Šta su radili delegati, zašto nisu uticali na promenu odluke? Mogli su to redovno da urade. Sudio sam na suprotnoj strani, moj kolega je doneo odluku nakon pregleda faze u VAR-u. Po protokolu nisam smeo da pređem na drugu stranu osim ako me pozovu. Ne bežim od odgovornosti, ali to je realnost. To je drugo izdanje takmičenje da mi je učinjena nepravda i to je previše. Doneo sam odluku da odustanem od karijere međunarodnog sudije. Ne mogu dalje da radim sa nekim ljudima koji nisu reagovali na sve vrste laži koje se propagiraju na nekim sajtovima. Ne da me brane, nego da kažu istinu.“, kaže Aleksandresku, koji je mogao da sudi još šest godina.
Aleksandresku je trebalo da sudi 17. avgusta u Hrvatskoj revijalni meč između generacije Hrvatske koja je postala olimpijski šampion 2012. godine i svetskog tima sa brojnim zvezdama ovog sporta.
„Bila mi je čast što sam pozvan na ovakav meč. Izvinio sam se što nisam mogao da ispoštujem poziv, ali ono što mi se dogodilo ostavilo je veoma gorak ukus. Arbitraža je zatvoreno poglavlje. Razlog nije moj izostanak sa finala, koje ostaje neostvaren san, već činjenica da niko nije zvanično predstavio šta se dogodilo pa su dozvolili da se moj imidž ukalja na određenim sajtovima. Vaterpolo će ostati u mojoj duši i nastaviću da radim sa svojim sinom i doprinesem napretku oradeanskog juniorskog vaterpola“, rekao je Aleksandresku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala