- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Taker Karlson: Hapšenje Durova u Francuskoj – odlika diktature

© Sputnik / Gavriil Grigorov/POOL / Uđi u bazu fotografijaAmerikanskiй žurnalist, osnovatelь videoplatformы Tucker Carlson Network Taker Karlson
Amerikanskiй žurnalist, osnovatelь videoplatformы Tucker Carlson Network Taker Karlson - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2024
Pratite nas
Hapšenje osnivača Telegrama Pavla Durova u Francuskoj je karakteristika diktature, izjavio je američki novinar Taker Karlson.

„Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ohrabruje Francusku i (predsednika Emanuela) Makrona da uhapsi vlasnika i osnivača Telegrama Pavla Durova, koji se sada nalazi u francuskom zatvoru. Smatram da je to obeležje diktature“, rekao je Karlson tokom razgovora sa Robertom Kenedijem Mlađim, nezavisnim kandidatom za predsednika Sjedinjenih Američkih Država koji je obustavio svoju predizbornu kampanju.

Kenedi Mlađi se saglasio: „izgubili smo Evropu, u Evropi sada ne postoji sloboda govora“.
Prethodno, predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da iza hapšenja osnivača Telegrama Pavla Durova stoji Vašington i dodao da je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu važno da uoči predsedničkih izbora stavi Telegram pod kontrolu.

Hapšenje Durova

Podsetimo, francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
Tužilaštvo u Parizu je objavilo spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.
Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji droga, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji.
Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.
Pravosudne vlasti takođe istražuju u okviru ovog pravnog postupka optužbe za "odbijanja na zahtev nadležnih vlasti komunikacije informacija ili dokumenata neophodnih za realizaciju i korišćenje presretanja dozvoljenih zakonom".
Francuski predsednik Emanuel Makron negirao je da je pritvor osnivača društvene mreže Telegram Pavla Durova politička odluka.
Pavel Durov  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2024
SVET
Ko je Pavle Durov – čovek protiv koga je ustao ceo zapadni svet
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala