- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Rusija će definitivno odgovoriti na neprijateljska dejstva ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojna tehnika uništena u Kurskoj oblasti
Ukrajinska vojna tehnika uništena u Kurskoj oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2024
Pratite nas
Neprijateljska dejstva Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i u Kurskoj oblasti, neće ostati bez odgovora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ovde se ne radi o posebnom rešenju. Naravno, takva neprijateljska dejstva ne mogu ostati bez odgovarajućeg odgovora. Odgovora će definitivno biti“, istakao je Peskov, komentarišući izjavu ruskog ambasadora u Sjedinjenim Državama Anatolija Antonova da je rusko rukovodstvo donelo odluku da odgovori na napad Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti.
On je dodao i da pre napada na Kursku oblast, između Rusije i Ukrajine nije bilo nikakvih pregovora. Takođe je primetio da je „tema pregovora sada u velikoj meri izgubila na aktuelnosti“.
Portparol je istakao da se tokom specijalne operacije napadi izvode na vojnu infrastrukturu i prateće objekte.
Kako je naveo, predsednik Rusije Vladimir Putin stalno dobija informacije o toku specijalne operacije iz prve ruke.
„To omogućava da se radi sa konkretnim podacima o konkretnoj situaciji u konkretnom delu (fronta)“, objasnio je Peskov novinarima.
Podsetimo, intenzivni napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U oblasti je na snazi vanredna situacija i više puta je proglašavana opasnost od raketa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, više od 122 hiljade ljudi raseljeno je iz devet pograničnih regiona. Centri za privremeni smeštaj za stanovnike Kurske oblasti koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove otvoreni su u 24 regiona.
Kako je 25. avgusta saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tokom borbi na kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 5.800 ljudi, 72 tenka i 11 raketna lansera.
Črezvыčaйnый i polnomočnый posol Rossiйskoй Federacii v Soedinёnnыh Štatah Ameriki Anatoliй Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski ambasador: SAD su lako mogle da spreče dejstva ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala