- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Berlin: Podrivanje gasovoda „Severni tok“ ─ zločin

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaNemačka zastava na zgradi Bundestaga
Nemačka zastava na zgradi Bundestaga - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2024
Pratite nas
Nemačka vlada ne deli stav češkog predsednika da su gasovodi „Severni tok“ i „Severni tok 2“ bili legitimna meta i smatra njihovo podrivanje zločinom, izjavio je portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt na konferenciji za medije.
„Savezni kancelar je poslednjih meseci jasno izražavao svoj stav na sastancima sa poljskom i češkom stranom, kao i sa mnogim drugim stranim partnerima: to je zločin koji se mora istražiti. Glavno tužilaštvo vodi istragu“, istakao je portparol.
Ranije je češki predsednik Peter Pavel izjavio da on nema jasne inkriminišuće informacije o umešanosti Ukrajine u napade na „Severne tokove“. Istovremeno je naveo da se oružani sukobi vode ne samo protiv vojnih, već i protiv strateških ciljeva, a cevovodi su takva meta. Prema njegovim rečima, da je takav napad imao za cilj prekid isporuka ruskog gasa i nafte u Evropu, onda bi to bio legitiman cilj.
Komentarišući izjavu češkog predsednika, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da ona podseća na slične izjave predstavnika terorističkih organizacija Al Kaide i Islamske države zabranjenih u Rusiji.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2024
RUSIJA
Moskva: Berlin treba da preda SB UN podatke o istrazi o eksplozijama na gasovodima „Severni tok“
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala