- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novicki otkrio veliku želju: „Nadam se da će Jokić i Dončić igrati zajedno u Dalasu“

© AP Photo / LM OteroNikola Jokić Luka Dončić
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2024
Pratite nas
Dirk Novicki, proslavljeni košarkaš Dalasa, posle oproštajnog meča Gorana Dragića u Ljubljani govorio je o tome kako bi voleo da Nikola Jokić i Luka Dončić zajedno nose dres Maveriksa.
Goran Dragić okupio je veliki broj košarkaških legendi, među kojima je bio i Dirk Novicki. Čuveni nemački košarkaš družio se sa Nikolom Jokićem i Lukom Dončićem posle čega je objasnio da bi voleo da ih vidi u istom timu.
„Nadam se da bi Jokić i Dončić zajedno mogli da igraju u Dalasu. Nisam siguran da li će se to ikad dogoditi, ali oni su u grupi najboljih igrača sveta. Trenutno možda i najbolji“, rekao je Novicki za „Jurohups“.
Imao je prilike Novicki da vidi koliko se dobro slažu srpski i slovenački as.
„Imaju sjajan odnos, poštuju se i vole iskreno. Provode vreme zajedno. Nisam siguran, ali svakako da mi želimo da Luka u Dalasu ostane što duže može. Nadajmo se da tamo i završi karijeru. Volim Jokićevu igru, igra košarku strasno i ima veliki nivo veština. Obojica su neverovatni igrači“, istakao je legendarni nemački košarkaš.
Govorio je i o trenerskom poslu u kom kako kaže sebe ne vidi.
„Ne vidim sebe u trenerskom poslu. Stvari brzo mogu da se promene, ali ne vidim sebe kao timskog trenera. Više sebe vidim kao individualnog trenera. Sa FIBA sam bio na svim velikim turnirima. Imamo porodičnu kancelariju u Dalasu. Učim nove stvari i imam nova interesovanja. Držaću se košarke, ali nisam siguran u kom kapacitetu“, zaključio je Novicki.
Basket reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2024
SPORT
Stefan pred finale poručio: Želimo da uživamo u igri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala