- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dve osobe povređene u nesreći kod Umke životno ugrožene, uhapšen vozač autobusa

© Sputnik / Lola ĐorđevićVozilo Hitne pomoći na ulicama Beograda
Vozilo Hitne pomoći na ulicama Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2024
Pratite nas
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su danas vozača autobusa koji je učestovao u saobraćajnoj nesreći kod Umke, u kojoj je poginula jedna osoba, a povređeno 18 ljudi. Dve povređene osobe životno ugrožene.
M. K. (63) uhapšen je po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a.
On se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz tog tužilaštva.
U sudaru kamiona i autobusa na Novom obrenovačkom drumu poginuo je putnik iz autobusa, dok je 13 putnika zadobilo lakše, a pet teže telesne povrede i svima je pružena odgovarajuća medicinska pomoć.
Vozači koji su učestvovali u nezgodi su testirani i nije detektovano prisustvo alkohola, kao ni nedozvoljenih opojnih supstanci, navedeno je u saopštenju.
Istovremeno, iz Urgentnog centra je saopšteno da je u tu ustanovu primljeno 14 povređenih. Kako se navodi, tri osobe su teže povređene, od kojih je dvoje životno ugroženo.
Nesreća se dogodila nešto pre osam časova između Ostružnice i Umke, a sudarili su se gradski autobus privatnog prevoznika na liniji 551 i kamion.
MUP je saopštio da je, prema prvim informacijama, do nezgode došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja u smeru ka Beogradu.
„Saobraćajna policija u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača komercijalnih vozila i nadzor nad radom prevoznika, a tokom akcija pojačane kontrole usmerenih na ovu kategoriju vozača, na dnevnom nivou se na području Srbije izvrši kontrola više od 1.300 vozača teretnih vozila i više od 200 vozača autobusa, dok se na dnevnom nivou otkrije više od 1.000 prekršaja ovih vozača“, navodi se u saopštenju.
MUP ističe da će u okviru napora da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju komercijalna vozila, Uprava saobraćajne policije nastaviti i dalje da vrši kontrolu vozača komercijalnih vozila i da preduzima sve mere prilikom nadzora nad radom prevoznika, kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prevashodno putnika u javnom prevozu.
Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala