- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nepremostiva prepreka za neprijatelja: Udarna moć ruskih sistema za daljinsko miniranje

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSistem za daljinsko miniranje „Zemljedelie“
Sistem za daljinsko miniranje „Zemljedelie“  - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2024
Pratite nas
Najnoviji inženjerski sistemi za daljinsko miniranje „Zemljedelije“ grupe „Centar“ blokirali su prilaze položajima ruskih trupa, sprečivši tri kontranapada ukrajinske vojske u pravcu Avdejevke. Udarna moć sistema prepoznata je i na Zapad – uveren je da minska polja postaju nepremostiva prepreka za ukrajinske snage, piše „Ruska gazeta“.
Prema pisanju medija, komandant voda za miniranje sa kodnim znakom „Otličnik“ rekao je da je njegova borbena jedinica učestvovala u oslobađanju naselja Avdejevka, Berdiči, Orlovka, Tonenko i Očeretino.
Ti sistemi su prvi put korišćeni 2023. godine za odbijanje kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine – tada su pravilno postavljena minska polja postala nepremostiva prepreka za neprijatelja, navodi se u članku.
„Zemljedelije” je napravljeno pa principu višecevnih raketnih sistema, ali se za miniranje koristi municija sa motorom na čvrsto gorivo, punjena raznim vrstama mina. Sistem postavlja minsko polje bilo koje složenosti, uključujući i one sa gotovim prolazima za ruske trupe, a salva pogađa teren površine nekoliko fudbalskih terena.
Sada se sistemi koriste u posebno ugroženim područjima, gde bi ukrajinske Oružane snage mogle da pokušaju da izvedu kontranapade. Koriste se i na kurskom pravcu, piše list.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala