- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačko tužilaštvo ne isključuje mogućnost da je napad na festivalu bio akt terorizma

© Tanjug / Gianni Gattus/dpa via APNemačka policija na ulicama Zolingena posle napada na festivalu.
Nemačka policija na ulicama Zolingena posle napada na festivalu. - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2024
Pratite nas
Iz kancelarije javnog tužioca nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije danas je saopšteno da je moguće da je napad nožem u gradu Zolingenu u kojem su ubijene tri osobe i povređeno još sedmoro ljudi, bio akt terorizma.
„Do sada nismo uspeli da identifikujemo motiv. Međutim, na osnovu svih okolnosti, pretpostavljamo da se ne može isključiti početna sumnja da je reč o terorističkom činu“, rekao je viši javni tužilac Markus Kaspers na današnjoj konferenciji za novinare, prenose mediji.
Vlasti su potvrdile da je počinilac, koji je u bekstvu, u petak uveče na gradskom festivalu u Zolingenu na smrt izbo tri osobe i povredio je još sedmoro ljudi, od kojih četvoro teže.
Prema rečima šefa policije Dizeldorfa Torstena Flajsa, u Severnoj Rajni-Vestfaliji i širom Nemačke u toku su opsežne mere potrage i istražne radnje.
Osumnjičeni je, prema rečima očevidaca izgledao kao Arapin, a policija u Zolingenu je proglasila stanje opšte opasnosti, preneo je lokalni list Zolingen Tageblat.
Predsednik i kancelar Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i Olaf Šolc poručili su danas da napadač mora biti ubrzo uhvaćen i najoštrije kažnjen.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala