- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neočekivana odluka Moskovljanke – Hrvatu uručen otkaz

© AP Photo / Lynne SladkyJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2024
Pratite nas
Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka ruskog porekla, donela je neočekivanu odluku pred početak US Opena i otpustila je Stefana Vukova, trenera sa kojim je sarađivala proteklih pet godina.
Pred početak US Opena Jelena Ribakina mogla bi da bude jedna od najvećih favoritkinja za titulu, ali pitanje je ko će je ka tome usmeravati jer je odlučila da ona i Stefano Vukov prekinu saradnju.
„Dobar dan svima, posle pet godina Stefano i ja više ne radimo zajedno. Hvala mu za njegov rad na terenu i želim mu najbolje u budućnosti. Hvala na podršci“, objavila je Ribakina.
Hrvatski stručnjak bio je sa Moskovljankom u njenim najboljim trenucima u karijeri. Počeli su saradnju 2019. godine, a tri godine posle toga Ribakina je osvojila trofej na Vimbldonu i postala je izuzetna teniserka.
Njeni okršaji sa Igom Švjontek i Arinom Sabalenkom vratili su slavu ženskom tenisu, ali sada je spremna za neke nove korake.
Koliko god je Vukov sa jedne strane bio odličan izbor za teniserku iz Moskve, sa druge strane se često polemisalo o tome da je njegov pristup previše grub. Ribakina je to demantovala, ali sada je očigledno da nije sve bilo idealno.
Za Ribakinu je godina dobro počela, osvojila je tri titule za kratko vreme u Brizbejnu, Abu Dabiju i Štutgartu, a uz to se za trofej borila u Dohi i Majamiju. Međutim, drugi deo sezone nije bio blistav, a alarm se upalio kada je u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju poražena od Lejle Fernandes.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 23.08.2024
SPORT
Srbija poražena na startu Evropskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala