- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Prvi skup od atentata: Tramp na govornici ograđen neprobojnim staklom /video/

© AP Photo / Julia NikhinsonDonald Tramp govorio iza neprobojnog stakla.
Donald Tramp govorio iza neprobojnog stakla. - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2024
Pratite nas
Republikanski predsednički kandidat i bivši predsednik SAD Donald Tramp govorio je u sredu u Severnoj Karolini, na prvom javnom skupu od kako je prošlog meseca ranjen u atentatu na mitingu u mestu Batler u državi Pensilvanija, a prostor oko govornice za kojom je stajao, bio je ograđen neprobojnim staklom.
Nakon pokušaja atentata u kojoj je Tramp pogođen u uho, jedan čovek poginuo, a dve osobe ranjene, tajna služba je izdala privremenu preporuku da bivši predsednik drži mitinge samo u zatvorenim prostorima, međutim prošle nedelje je saopšteno da će se na skupovima na otvorenom koristiti neprobojno staklo, prenosi Gardijan.
Trampov nastup u Severnoj Karolini deo je kontrakampanje tokom nedelje u kojoj se održava Demokratska nacionalna konvencija u Čikagu, navodi londonski dnevnik.
Skup u gradu Ešborou je otvoren kratkim, jednominutnim govorom republikanskog kanidata za potpredsednika Džej Di Vensa, a Tramp je potom pozvao na binu kandidata za guvernera Severne Karoline Marka Robinsona, za koga je Tramp u prolazu rekao da je "smršao mnogo u poslednjih nekoliko meseci".
Tramp je više puta nazivao Kamalu Haris "drugaricom Kamalom" i ponovio svoju tvrdnju da je Harisova kandidatkinja ekstremne levice.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala