- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov rulet – crno ili belo?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalski trener Aleksandar Stanojević
Fudbalski trener Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2024
Pratite nas
Partizan kreće na sve ili ništa, i staviće sve na crno ili belo u dvoboju sa belgijskim Gentom, a ulog je plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja. Puno toga Partizan je već prokockao ove sezone, kada je Evropa u pitanju i sada mu je ostalo sve ili ništa.
Ili će se domoći Lige konferencija kao utešne nagrade ili će mu se sezona svesti na Superligu i Kup Srbije, što je premalo za posrnulog srpskog velikana.
Brideo je čak devet puta obraz Partizanu kada je uzeo da odmeri snage sa Dinamo Kijevom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Završilo se tragikomično, žalosno, blamantno, jer je tim iz Ukrajine napunio mrežu Jovanovića do vrha – čak devet golova!
Usledila je selidba i niži rang kada je Evropa u pitanju i borba sa ne tako snažnim Luganom, a Partizanu nije pomogao ni igrač više u revanšu u Tunu, kao ni pobeda rezultatom 2:1 (prvi meč 0:1), pa je Stanojevićev tim pao u produžetku.
Ponovićemo i apostrofirati, od nejakog Lugana i to sa igračem više u polju!
Nedopustivo!
Za klub renomea kakav je Partizan.
I sada se došlo do kraja ili početka crno-bele evropske odiseje! Partizanovo sve ili ništa, crno ili belo?
Biće poznato posle 180 minuta fudbala, možda i 210, a možda i penala.
Prvi od dva ispita evropski zaribalog „parnog valjka“ na programu je u četvrtak od 20 sati i 15 minuta, dok je revanš nedelju dana kasnije u Belgiji.
Gent je izuzetno opasan, dokazao je to kada je prošlog vikenda „preslišao“ lidera šampionata ekipu Vesterla, sa ubedljivih 4:1, pa je jasno da će Partizanu biti izuzetno teško, verovatno i daleko teže nego u dvoboju sa Luganom, da se domogne evropske jeseni.
Kol Palmer - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2024
SPORT
Biser „zaključan“ u Londonu do 2033. godine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala