- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sprečen pokušaj ukrajinskih diverzanata da uđu na teritoriju Brjanske oblasti Rusije

© Foto : Ministry of Defense of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaЭkipaž vertoleta Ka-52 "Alligator" vыpolnяet boevoe zadanie
Эkipaž vertoleta Ka-52 Alligator vыpolnяet boevoe zadanie  - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2024
Pratite nas
U Brjanskoj oblasti Rusije sprečen je pokušaj ukrajinske diverzantske grupe da prodre na teritoriju oblasti, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz.
"Tokom borbe snage FSB i Oružane snage Rusije sprečile su pokušaj proboja ukrajinskih diverzanata. Protivnik je poražen", rekao je Bogomaz.
Prema njegovim rečima, situacija na mestu gde je došlo do sukoba sa ukrajinskim diverzantima je stabilizovana i pod kontrolom je regionalnog operativnog štaba.
Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da će ruska vojska forimirati tri nove grupe snaga: "Belgorod", "Kursk" i "Brajnsk", kao i da je zamenik ministra odbrane general-pukovnik Junus Bek Jevkurov imenovan za zamenika rukovodioca Koordinacionog savtea za vojnu bezbednost tri pogranične oblasti.
Jevkurov nalazi u Kurskoj oblasti.
"U Nacionalnom centru uprave odbranom RF oformljena je specijalna operativna grupa čiji su zadaci: prikupljanje, analiza pitanja iz regiona i kontrola njihovog rešavanja", rekao je ministar odbrane Andrej Belousov.
On je članovima Koordinacionog saveta poručio da 24 sata dnevno budu na vezi sa regionima.
Belousov je rekao i da će lično rešavati najsloženije zadatke u vezi sa vojnom bezbednošću Kurske, Belgorodske i Brjanske oblasti.
Kako je saopšteno, predstavnik Generalštaba ruske vojske i komandanti ove tri grupe biće odgovorni za zaštitu tih oblasti od napada dronovima i drugim sredstvima.
Sve tri oblasti dobile su neophodno oružje i tehniku za borbu protiv dronova, sredstva za radioelektronsku borbu i drugo.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala