- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Trofej i jubilarna „stotka“ Beloruskinje za ulazak u odabrano društvo

© AP Photo / Bernat ArmangueArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, osvojila je titulu u Sinsinatiju gde je ujedno upisala i jubilarnu 100. masters pobedu u karijeri. Druga teniserka sveta pobedom u finalu postala je tek treća teniserka u protekle dve decenije koja je do trofeja stigla bez izgubljenog seta.
Kada igra svoj prepoznatljiv tenis čini se da za Arinu Sabalenku ne postoji prepreka. Moćnoj Beloruskinji u Sinsinatiju se na putu našla i Iga Švjotenk koja je mučno spasavala meč lopte i na kraju je Arina ipak uspela da je savlada.
Falio je masters u Sinsinatiju u Arininoj riznici pehara i zato je odlučno gazila ka tituli i na tom putu nije ispustila nijedan set.
Takav podvig u poslednje dve decenije uspele su da naprave samo još dve teniserke. Još 2006. godine do titule u Sinsinatiju bez izgubljenog seta došla je Vera Zvonareva, proslavljena ruska teniserka, a taj uspeh ponovila je Ešli Barti tek 2021. godine.
Pobeda u finalu Arini je bila jubilarna 100. masters pobeda. Druga teniserka sveta odigrala je 143 meča na turnirima hiljadu serije, a bolji skor od nje ima samo Simona Halep koja je 2017. godine do stote pobede došla posle 141 meča.
Iako je Sabalenki ovo tek prvi trofej u Sinsinatiji ovo je postao njen najuspešniji masters turnir jer na njemu ukupno upisala 18 pobeda, dok je iza njega Madrid gde je ostvarila jednu pobedu manje.
Njeni uspešniji turniri samo su Australijan open i Us Open gde ima 22 odnosno 21 pobedu.
Trofej u Sinsinatiju Arinin je prvi posle Australijan opena ove godine.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2024
SPORT
Đokovićeva organizacija reagovala zbog Sinera: „Procesi moraju da budu jednaki za sve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala