Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Severna Mitrovica: Umesto škole za srpsku decu, opština objekat pretvara u Sigurnu kuću

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Mitrovica
Severna Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2024
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova privremenih instutucija u Prištini Dželjalj Svečlja potpisao je danas ugovor sa predsednikom opštine Severna Mitrovica Erdenom Atićem kojim bi objekat škole u srpskom sistemu, čiju je gradnju Priština zabranila, trebalo da postane Sigurna kuća za žrtve porodičnog nasilja.
Reč je o objektu u kojoj je trebalo da postane nova škola, za đake osmoletki "Vlado Ćetković" i "Veljko Banašević", da prištinske institucije nisu obustavile gradnju 20. jula prošle godine, prenosi Kosovo onlajn.
"Danas smo potpisali ugovor kojim se otvara put za korišćenje kompleksa nekadašnjeg Vojnog remonta u Severnoj Mitrovici. Srećan sam što je objekat ovog kompleksa određen za centar koji će pružati sklonište za žrtve porodičnog nasilja“, napisao je Svečlja na društvenim mrežama.
Dodao je da se neće stati na tome u "unapređenju usluga za sve građane bez razlike".
Ugovore su potpisale i ministarka pravde privremenih institucija u Prištini Aljbuljena Hadžiju i zamenica predsednica opštine Katarina Adančić.
Inače, krajem prošle godine, Skupština opštine Severna Mitrovica usvojila je odluku kojom je parcela na kojoj se nalazi ovaj objekat dodeljena MUP-u.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala