- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mask prihvatio Trampovu ponudu: Voljan sam da služim

© AP Photo / Jae C. HongGeneralьnый direktor Tesla Ilon Mask
Generalьnый direktor Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2024
Pratite nas
Nakon što je kandidat za američkog predsednika Donald Tramp rekao da bi mogao da razmisli da vlasniku kompanije „Tesla“ Ilonu Masku ponudi savetodavnu ulogu u njegovoj budućoj administraciji, oglasio se i sam milijarder.
„Voljan sam da služim“, poručio je Maks s fotografijom sa govornice. Na govornici ispod Maska piše „Odeljenje za vladinu efikasnost“, čiji akronim može da bude i znak za dogkoin, popularnu kriptovalutu koja je nastala kao internet mim.
Tramp je u ponedeljak spomenuo da će, ako bude izabran za predsednika razmotriti imenovanje Maska u svom kabinetu ili kao savetnika u administraciji.
Trampov komentar usledio je nakon njegove kritike poreskog kredita od 7.500 dolara za kupovinu električnih automobila, mere za koju je predložio da bi mogao da je ukine ako se vrati u Belu kuću.
„Poreski krediti i poreski podsticaji generalno nisu baš dobra stvar“, rekao je Tramp posle predizbornog skupa u Pensilvaniji.
Upitan o mogućnosti imenovanja Maska za određenu funkciju u njegovo administraciji, Tramp je rekao: „On je veoma pametan momak, ja bih svakako to učinio“.
Mask je otvoreno podržao republikanca u trci za novi predsednički mandat, a nedavno je uradio i intervju sa njim na društvenoj mreži Iks.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala