- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna pobuna Ukrajinaca: Ne žele sudiju koji je sudio Srbiji i Rusiji

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaSrbija i Rusija
Srbija i Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2024
Pratite nas
Ukrajinski fudbalski klub Kribvas traži da tom timu na međunarodnoj sceni ne sudi Arda Kadešler, turski sudija, jer je on bio glavni arbitar na meču Srbije i Rusije koji je odigran 21. marta.
Bizarnu pobunu napravio je Kribvas koji je izdao saopštenje u kom se navodi da smatraju kako je nedopustivo da Kadešler bude sudija na mečevima njihovog tima.
„FK Krivbas zatražio je od UEFA da zameni turskog sudiju Ardu Kardešlera, određenog za meč plej-ofa Lige konferencija 2024/2025 između Krivbasa i španskog Betisa, koji će se održati sledećeg četvrtka, 22. avgusta, u gradu Košice.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2024
SPORT
Nesuđeni „srpski sin“ doneo radikalnu odluku
Saznali smo da je ovaj sudija sudio prijateljsku utakmicu između Rusije i Srbije 21.3.2024. u Moskvi, u Rusiji. Zbog toga smatramo nedopustivim da se ovaj arbitar uključi u rad na utakmici u kojoj će učestvovati ukrajinski fudbalski klub.
U sezoni 2023/2024, FK Krivbas je dobio pravo da predstavlja Ukrajinu na međunarodnoj sceni. Međutim, suđenje naše međunarodne utakmice od strane sudije koji je radio na utakmici u kojoj su učestvovali Rusi, čak i direktno u Rusiji, diskredituje ceo naš klub pred svim navijačima Krivbasa.
Krivbas je o situaciji obavestio i Ukrajinski fudbalski savez i Sudijski komitet Saveza. Verujemo da će zdrav razum pobediti“, navodi se u saopštenju kluba.
Fudbalske reprezentacije Srbije i Rusije prijateljski meč odigrale su pre gotovo pet meseci i neverovatno je da se ukrajinski klub žali zbog toga.
Sa druge strane u više navrata se ukrajinskim klubovima i sportistima izlazilo u susret kada su iznosili bizarne zahteve pa ne bi bilo čudno ukoliko se slična situacija ponovo dogodi.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2024
SPORT
Krajinović najavio kraj karijere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala