- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arina srušila prvu na svetu – pobeda za finale

© AP Photo / Lynne SladkyArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2024
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, plasirala se u finale mastersa u Sinsinatiju fenomenalnom pobedom nad Igom Švjontek, prvom teniserkom sveta, rezultatom 6:3, 6:3.
Silovito je Arina Sabalenka otvorila meč protiv Ige Švjontek i odmah je napravila brejk, ali je Poljakinja najavila dramu jer je već u narednom gemu uzvratila istom merom.
Uporna Arina bila je bolja, nastavila je da napada i sačekala novu priliku koju je iskoristila i oduzela prvoj teniserki sveta još jedan servis gem. Do kraja seta Beloruskinja je uspela da sačuva prednost i tako povede sa 1:0 u setovima.
Na sličan način počeo je i drugi set jer je Sabalenka u prvom gemu već izborila brejk loptu, ali je ovoga puta nije iskoristila. To je međutim nije mnogo poremetilo jer je u trećem gemu posle velike borbe uspela da dođe do brejka.
Još jednom je Švjontek imala priliku da odmah uzvrati, ali ovoga puta Sabalenka joj to nije dopustila i sačuvala je gem, a potom napravila i drugi brejk u drugom setu.
Povela je beloruska teniserka sa 5:1, a onda je došla do meč lopti na servis protivnice koja je uspela da se spasi čak sedam puta odnosno da spasi čak sedam meč lopti!
Drama se nastavila i u narednom gemu u kom Beloruskinja nije iskoristila još jednu brejk loptu i dopustila je brejk, ali je potom napravila i treći i tako obezbedila veliko finale.
Sabalenka će se za titulu boriti protiv pobednice duela Džesika Pegula/Paula Badosa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala